Kā Ķīnas internetveikali un Aliexpress pārdevēji var atļauties bezmaksas piegādi?

Vai esi kādreiz aizdomājies, kādēļ gan tik daudzus gadus Ķīnas pārdevēji var piedāvāt bezmaksas piegādi uz Latviju un uz citām valstīm visā pasaulē? Atbilde ir diezgan vienkārša un jāatzīst, ka tas viss ir lielā mērā arī bruģējis Ķīnas ekonomikas veiksmes stāstu.

Ķīnas valdība atbalsta izsūtīšanas izmaksas, veicinot ražotājus un eksportētājus sūtīt preces iespējami lēti ārpus Ķīnas. Sākumā Ķīnas pasts nodrošina sūtījuma saņemšanu un tālāku nosūtīšanu, tomēr ceļā līdz saņēmējam to apkalpo arī citas pasta nodaļas. Par šo sūtījumu apkalpošanu savukārt vietējās pasta aģentūras saņem savu daļu. 

Svarīgi atcerēties, ka šī subsidētā piegāde netiek piemērota pakām, kuras ir lielākas par diviem kilogramiem. Protams, tas nenozīmē, ka internetveikali nevar piegādāt to bezmaksas, vienkārši preces cena būs lielāka.

Bieži vien Ķīnas internetveikalos tiek piešķirti tracking kodi, tomēr tie darbojas tikai Ķīnas  teritorijā. Tā visbiežāk ir laimes spēle, daži tracking kodi darbosies līdz pat Latvijai, sīki attēlojot pakas pārvietošanos, bet citi savukārt nē. Visbiežāk tas apstājas pie Latvijas muitas un tālāk netiek atjaunots. 

Piegādes izsekošanai viena no labākajām Ķīnas lapām ir http://www.17track.net/en Ja vien tracking kods darbojas, tad visdrīzāk tas arī parādīsies šajā lapā.