Internetveikali – kā uzzināt jaunākos piedāvājumus

Vienkāršākais veids ir pieteikties jaunumiem e-pastā. Faktiski visi internetveikali piedāvā šādu iespēju. Izveidojiet atsevišķu e-pastu, piemēram, inbox.lv vai Gmail, un izmantojiet šo e-pastu reģistrācijai dažādos veikalos, ērtības labad izvietojiet automātisko pārsūtīšanu uz biežāk izmantoto e-pastu. Ar šo e-pastu piesakieties jaunumu saņemšanai – karstie piedāvājumi, kuponi, atlaides.  Šādi vienmēr būsiet informēts par labākajiem piedāvājumiem jūsu iecienītajā internetveikalā.

Seko līdzi cenām un izmaiņām

Daži internetveikali piedāvā iespēju ieslēgt cenu krituma paziņojumus, izmantojiet tos, ja pirkums nav steidzams. Iespējams, ka preces cena vēlāk būs zemāka. Šādu pakalpojumu piedāvā arī citas mājas lapas, piemēram, ZingSale.com. Mājas lapām, kuras šādu iespēju nenodrošina, vajag saglabāt kā grāmatzīmi un reizi dienā apskatīt cenu izmaiņas. 

Arvien populārāki kļūst cenu salīdzināšanas servisi kā salīdzini.lv Latvijā. Ja meklē preces Lielbritānijas internetveikalos, var izmantot Pricerunner.co.uk, tur arī lasīt atsauksmes par konkrēto internetveikalu. Dažkārt ir vērts samaksāt vairāk un iegādāties preci pie populārāka tirgotāja.

Situācija ar internet veikaliem ir mainīga – mēdz mainīties piegādes politika, citi veikala noteikumi. Piemēram, nesen Lielbritānijas pasts Royal Mail mainīja noteikumus un vairs nepiegādā smaržas, nagu lakas, citas bīstamas vielas ārpus valsts. Līdz ar eiro ieviešanu Latvijā vairāki internetveikali sākuši piegādāt preces arī uz Latviju, tāpat mēdz būt arī otrādi – vairs nepiedāvā piegādi uz Latviju, jo ir biežāki krāpniecības gadījumi utml. Rezultātā atsevišķu negodīgu pircēju dēļ nākas ciest visiem pārējiem – šādos gadījumos nākas izmantot starpnieku pakalpojumus, kuri saņems paku citā valstī, piemēram, ASV, Vācijā, un tālāk jau pārsūtīs uz Latviju.

Iepazīsti jaunus internetveikalus

Google, dažādi lietotāju forumi, blogi kā šis ir labākā vieta, kur meklēt informāciju par labākajiem online veikaliem, piemēram, ja vēlas iegādāties foto preces, tad ir jāsāk ar kādu no foto forumiem. Svarīgi ir izpētīt Latvijas iedzīvotāju pieredzi, jo tā visprecīzāk atainos situāciju ar piegādi, nodokļiem utml. 

Pirmos pirkumus veic par nelielām summām vai vairāki cilvēki kopā, lai nosegtu piegādes izmaksas. Tas ļaus pārbaudīt internetveikalu darbībā pašiem uz savas ādas, atsauksmes internetā var būt ļoti dažādas, tādēļ vislabāk ir izmēģināt pašiem un varbūt tieši šis internetveikals kļūs par jūsu iecienītāko.