Kā Aliexpress meklētājā izkārto produktus?

Visbiežāk Aliexpress veikalā mēs izmantojam meklētāju, lai atrastu vajadzīgo. Protams, dažkārt labākos piedāvājumus meklējam “Flash deals” vai Nedēļas piedāvājumu sadaļās. Tomēr lai ērtāk un efektīvāk izmantotu Aliexpress vajag apgūt dažas pamata lietas par meklēšanu.

Pēc noklusējuma rezultāti tiek attēloti ar parametru “Precīzākā sakritība” jeb “Best match”, bet ko gan tas nozīmē un vai tiešām tas man var palīdzēt atrast labāko piedāvājumu? Šo sakritību nosaka algoritms, kas tiek nemitīgi uzlabots un mainīts, tomēr pamata lietas ir nemainīgas. 

Galvenie kritēriji, kuri tiek ņemti vērā preču izkārtojumā:

– produkta apraksta kvalitāte: tam ir liela nozīme, lai pārdevējs būtu izveidojis izvērstu aprakstu par savu preci

– cik daudz klikšķina uz rezultātiem, kad cilvēki meklē atbilstošo preci. Ja lietotājs meklē un neizvēlas noteikto preci, tas norāda, ka meklēšanas rezultāti nebija pārāk labi un tos nāksies uzlabot, mainot piedāvātās preces.

– preces pārdošanas rādītāji: ja prece tiek parādīta, skatīta, tomēr beigās netiek nopirkta, arī tas ir papildu rādītājs par kvalitāti.

– pakalpojuma iespējas: cik daudz konkrētā prece ir pieejama

– krāpniecības noteikumu pārkāpumi: nenoliedzami Aliexpress ir liels izaicinājums cīnīties ar krāpniekiem, tādēļ šo tirgus noteikumu neievērošana pārdevējiem nozīmē arī daudz zemāku reitingu.

Meklēšanas rezultātos katrs pats var pārslēgt šo rezultātu kārtošanu, piemēram, izmantot citas iespējas – aplūkosim tās sīkāk:

– “Pasūtījumi” jeb “Orders”: kārtot atbilstoši pārdoto produktu skaitam. Sākumā tiek parādītas preces, kuras ir visvairāk pārdotas atbilstoši šim meklētajam atslēgvārdam. 

– “Jaunākie” jeb “Newest”: kārtošana notiek pēc preces pievienošanas datuma. Dažkārt uzticami pārdevēji vēlas papildus popularizēt savas jaunākās preces par izpārdošanas cenām, lai audzētu klientu novērtējumu un pasūtījumu skaitu, tas Tev savukārt nozīmē izdevīgāku piedāvājumu. Tikai vienmēr paskaties, ka tiešām precei ir uzticams pārdevējs, nevis tirgotājs ar nezināmu novērtējumu, tas visdrīzāk būs krāpnieks un labākajā gadījumā ilgi gaidīsi preces izsūtīšanu, vēlāk Aliexpress iespējams automātiski anulēs un atdos naudu, bet tas viss nozīmē lieki zaudētu laiku. Kuram gan mūsdienās ir vēlme zaudēt laiku un mēģināt neskaitāmas reizes – tādēļ vislabāk ir izvēlēties kādu no Top zīmola veikaliem. 

– “Cena” jeb “price”: kārtot no zemākās cenas uz augstāku. Atkal jau šī ir iespēja gan uzrauties uz neticami lētiem piedāvājumiem ar augstām piegādes izmaksām vai tomēr noķert kādu izcili labu piedāvājumu. Mazliet pacietības noskaidrot, kas slēpjās aiz zemās cenas – krāpnieks vai īpaši karsts izpārdošanas piedāvājumus – tas paliek katra paša ziņā. 

Aliexpress pārdevējiem piedāvā izcelt savas preces reklāmas veidā, tādēļ rezultātu pārlūkošanā esi īpaši uzmanīgs, pavērojot, vai tā nav reklāma (pie produkta ir norāde “Ad”). Tā nav pārāk izteiksmīga (bet protams!), tādēļ ieskaties vērīgi un neuzķeries nejauši uz kāda populāra piedāvājuma, kurš patiesībā ir tikai reklamēts produkts, lai iegūtu Tavu uzmanību. Turpini lasīt arī citus rakstus mūsu blogā, lai uzzinātu, kā tu vari vislabāk iepirkties Aliexpress platformā.