AliExpress piegādes no Eiropas Savienības noliktavām

Aliexpress pasūti no pārdevējiem, kuri izsūta no Eiropas Savienības un ietaupi – izdevīgāki pirkumi un ātrāka piegāde. Šajā rakstā aplūkosim kā to veiksmīgi darīt un ko ņemt vērā. Daudzi, kuri iepērkas Aliexpress, nezin par šādu iespēju, tādēļ šis būs noderīgi gan tiem, kuri tikai tagad sāk iepirkties, gan arī tiem, kuri jau ilgstoši izvēlas pasūtīt no Aliexpress.

Kā atrast pārdevējus, kuri izsūta no Eiropas Savienības?

Ierasti Aliexpress pasūtītās preces tiek izsūtītas no Ķīnas, bet tomēr parādās arvien vairāk iespēju veikt pasūtījumus un piegādes no Eiropas Savienības valstīm. Katrā preču kategorijā atradīsi saites uz piedāvājumiem, kuri tiek nodrošināti no noliktavām ārpus Ķīnas, tādā veidā vienkāršāk atradīsi sev tuvāko pieejamo noliktavu, piemēram, Polija, Čehija, Vācija, Spānija un citas. Visbiežāk uz Latviju izdevīgāk ir piegādes no Polijas, jo tur jau ir daudzas preces noliktavās, nebūs jāmaksā papildu nodokļi, kā arī piegādes ātrums būs ievērojami ātrāks kā veicot pirkumu no Ķīnas pārdevēja. 

Aliexpress meklēšanas rezultātos augšējā daļā ir iespēja izvēlēties valsti, no kurienes prece var tikt izsūtīta. Izvēlies vajadzīgo valsti, parādīsies atjaunots preču saraksts, kuras atrodas noteiktajās valstīs. Tomēr ne vienmēr piegāde būs iespējama vai piegādes izmaksas būs pārāk augstas, salīdzinot ar iegādi no Ķīnas un nodokļiem. Katram pašam ir vērts salīdzināt un atrast sev piemērotāko risinājumu, salīdzinot priekšrocības un trūkumus. Jāņem vērā, ka populārās kategorijās sākumā var parādīties reklāmas un tās neņems vērā filtra uzstādījumus, tādēļ izvēlieties preces, kuras nav reklāmas un tās nodrošinās preču izsūtīšanu no konkrētās valsts.

Aplūkosim piemēru

Xiaomi Smart kamera – skatīt piedāvājumu

Lieliska Xiaomi viedkamera, kura nodrošinās vajadzīgo novērošanu mājoklī, populārs modelis. Pasūtot no Ķīnas – modeļa cena 27.22 EUR + piegāde 6.62 EUR ar Aliexpress piegādes servisu, savukārt, pasūtot no Polijas, kameras izmaksas 28.07 EUR + piegāde ar UPS servisu 10.67 EUR un 2-5 dienu laikā, bet ierasti preces no Polijas tiek ātri atsūtītas. Latvijā šāda kamera maksā ap 45 eiro, papildus sagaidot arī atlaižu kuponus veikalos, var iegūt vēl izdevīgākas cenas pirkumiem Aliexpress.

 Visbiežāk uz Latviju nodrošina dažādi kurjeru dienesti, piemēram, DHL. Pie preces pasūtījuma noformēšanas pievērsiet uzmanību gan izsūtīšanas laikam, gan pašam piegādes laikam, gan arī kurjeram, kurš nodrošinās šo pakalpojumu. Dažkārt preces tiek piegādātas līdz noteiktajai adresei, citkārt tiek izmantoti pakomāti, lai preces saņemšanai izvietotu tieši tajos. 

Eiropas noliktavu skaits turpina pieaugt

Aliexpress turpina aktīvi strādāt, lai uzlabotu piegādes ātrumu Eiropā, tam liels pamats ir tieši noliktavu izveide Eiropas Savienībā. Liels tirgus un noliktava Aliexpress tirgotājiem ir Spānija, kura nodrošina labu preču loģistiku starp Ķīnu un Spāniju. COVID19 krīzes iespaidā piegādes laiki arvien vairāk pasliktinās, tādēļ preces, kuras ir vajadzīgas ātrāk vai ir pietiekami dārgas, lai tiktu apliktas ar papildu nodokļiem, var pasūtīt no pārdevējiem, kuri piedāvā izsūtīšanu no Eiropas noliktavām. Aliexpress ir arī fiziski veikali, kur var iegādāties vajadzīgās preces. Aliexpress pirmo fizisko veikalu ārpus Ķīnas atvēra Madridē Xanadú 2019.gadā.