DealExtreme jeb DX.com elektronikas internetveikals Ķīnā

DealExtreme internetveikals DX.com tika atvērts 2006.gadā un īsā laikā ieguva plašu atpazīstamību visā pasaulē. Lētas cenas, milzīgs piedāvājums un bezmaksas piegāde visā pasaulē – tie bija galvenie iemesli, kādēļ cilvēki arvien izvēlas Ķīnas elektroniskos lielveikalus. Dealextreme varētu nodēvēt par pazīstamāko Ķīnas internetveikalu 2000. gadu vidū, pirms savu uzplaukumu piedzīvoja Aliexpress. Preču izsūtīšana notiek no Hongkongas. Dealextreme galvenais mīnuss ir lēnāka pasūtījumu izsūtīšana, jo ir liels klientu skaits. Piegāde uz Latviju var ilgt pat divus mēnešus, bet tomēr visbiežāk preces tiek piegādātas mēneša laikā.

Dealextreme cenas varbūt ir mazliet augstākas par konkurentiem, jo tā noliktavas atrodas nostāk no ražošanas centriem, tomēr Dealextreme priekšrocība ir plašais klāsts ar lietotāju atsauksmēm. Ja vien prece nav ļoti specifiska, tad visticamāk pie tās būs vismaz daži komentāri, kas palīdzēs pieņemt lēmumu par preces iegādi. Papildus lietotāji ir novērtējuši zemāku defektu skaitu kā citos līdzīgos veikalos. Ievietojot preces pasūtījumu grozā, to cena var vēl vairāk samazināties – dealextreme pielāgo automātiski atlaides par pirkuma apjomu. 

Ja piedāvājumā ir vairākas līdzīgas preces, labāk ir izvēlēties to, kurai ir papildus informācija, plašāki apraksti, lietotāju komentāri. Tā ir svarīga priekšrocība salīdzinājumā ar Ebay, kur pircēju apraksti nav atrodami. Papildus var krāt punktus, rakstot atsauksmes, pievienojot pie produkta reālus foto un video, tādā veidā iegūtos punktus var iztērēt jaunu preču iegādei.

Piegāde

Visām precēm ir bezmaksas piegāde, neatkarīgi no pirkuma lieluma, pat vismazākais pirkums 0.99$ vērtībā tiks piegādāts bez maksas. Ja pirkuma vērtība ir lielāka par 15$, tiek piešķirts tracking numurs. Ja pirkums ir zem šīs summas, par papildus maksu 1,70$ var to papildus iegādāties.

Pēc Dealextreme pasūtījuma veikšanas tam tiek piešķirts statuss „bundling”, kas var ilgt no 1 dienas līdz vairākām nedēļām, atkarībā no pasūtīto preču skaita un piegādes laika. Ja noteiktas preces ir ilgstoši jāgaida, Dealextreme var pieņemt lēmumu sūtīt preces pa daļām. Ja pirkums pārāk ilgi netiek izsūtīts, varat pieprasīt atcelt pirkumu un saņemt atpakaļ naudu, izvēlēties citu internetveikalu.

Ķīnas internetveikala precēm tiek piemēroti nodokļi, tādēļ dārgāku preču iegādei var gadīties papildus nodokļu tēriņi, lai gan internetveikals norāda parasti zemāku deklarēto vērtību.

Garantija un preču atgriešana

Ja ir plānota garantija, tad vēlams ir saglabāt arī iepakojumu un pasūtījuma dokumentus. Ja prece ir bojāta, vēlams to nofotografēt un aizpildīt iesnieguma formu Dealextreme lapā. Ja vēlies atgriezt preci, to var darīt 30 dienu laikā pēc tās saņemšanas. Preces izsūtīšana uz Ķīnu jāveic par savu naudu un DX atmaksās preces vērtību mīnus nezināmās piegādes izmaksas. Atgrieztai precei ir jābūt oriģinālajā iepakojumā, nedrīkst būt bojāta utml. Jebkurā gadījumā – ja prece ir bojāta, tad sazinieties ar klientu pārstāvi, izstāstiet situāciju, pamatojiet dārgās atpakaļ sūtīšanas izmaksas un iespējams, ka jums izsūtīs jaunu preci, neprasot nosūtīt atpakaļ bojāto.

Ja precei ir garantija, tas tiek norādīts pie preces apraksta, tā parasti nepārsniedz vienu gadu, tomēr garantijas serviss ir liela problēma, jo saistīta ar preces sūtīšanu uz Ķīnu utml. Garantiju nodrošina ražotājs, nevis pats internetveikals, tas paildzina arī garantijas remontu. Ja Dealextreme neatbild un nevēlās risināt situāciju, piedraudiet, ka rakstīsiet sūdzību Paypal. To tiešām arī dariet, ja nav turpmākas reakcijas. Tikai sūdzību var iesniegt 45 dienas pēc pirkuma veikšanas, protams, ja ir maksāts ar Paypal, nevis ar citiem maksājuma līdzekļiem (uzkrātiem punktiem, web money utml.)

Reģistrējies DX.com e-veikalā un iegūsti 3$ jaunā klienta atlaidi! Kā arī nepalaid garām īpaši karstas cenas piedāvājumiem “Flash deals” sadaļā.