Aliexpress piegāde: vai izvēlēties bezmaksas iespēju?

Koronavīrusa pandēmijas rezultātā piegādes no Ķīnas ievērojami ir ilgākas, sarežģītākas un līdz ar to arī dārgākas, tādēļ bezmaksas piegādes iespējas un arī pat maksājot papildus par piegādi negarantēs sūtījuma piegādi noteiktajā laikā, kas parādās pie preces.

Kā atzīst arī paši pasta un kurjerdienestu pārstāvji, ka sūtījumu piegādes laiki ir ļoti atšķirīgi, dažus nākas gaidīt ļoti ilgi, bet citi tiek atsūtīti pat 10 – 14 dienu laikā. To no saka arī piegādes veids: bezmaksas vai maksas ar izsekošanas jeb tracking iespēju. Laiks, kad piegāde ilga tikai 2-3 nedēļas, nu ir pagājis, COVID-19 krīzes iespaidā loģistika ļoti cieš no šī visa, tādēļ arī iepriekš izmantotā bezmaksas piegāde pārdevējiem vairs nav tik izdevīga, nākas meklēt dažādus citus viltīgus veidus, kā piesaistīt klientu. Līdz ar to piegādes izmaksas un iespējas ir atkarīgas no konkrētā pārdevēja, kurš tirgojas Aliexpress platformā. Variantu ir ļoti daudz: sākot no superekonomiskās (visbiežāk tā arī ir tā lētākā) līdz pat cenām, kur nāksies maksāt par sūtījuma piegādi 100 un vairāk eiro. Cenu visvairāk nosaka preces svars. Turklāt noteikti vajag sekot līdzi izmaksām preces pasūtījuma noformēšanas brīdī, lai nav lieku pārsteigumu, piemēram, preces kopējā vērtība ļoti pieaug.

Kā panākt ātrāku piegādi no Aliexpress?

Kurjerdienesti kā Omniva vāc statistiku par piegādēm no Ķīnas, tomēr vienu konkrētu termiņu ir ļoti grūti pateikt, jo ir ļoti dažādi šie piegādes veidi – viens saņem divās nedēļās, citam jāgaida mēnešiem ilgi. Ātrākām piegādēm vērts izvēlēties piegādi no pārdevēja, kas nodrošina preces no ES noliktavām. Katrā kategorijā atradīsi saites uz vajadzīgo valsti, piemēram, preces no Polijas – tas uzreiz palielinās piegādes ātrumu.

Ar bezmaksas piegādi nevar gaidīt piegādi ātrāk par mēnesi, mūsdienās visdrīzāk tie pat varētu būt divi mēneši, bet varbūt pat ilgāk. Ja izvēlās preci, kurai ir Ķīnas pasta izsekošanas iespēja, tad šādi sūtījumi uz Latviju tiek sūtīti vienu vai pusotru mēnesi. Tomēr ir arī Aliexpress standarta piegāde, kuru varam ieteikt kā labāko un piemērotāko cenas un ātruma balansā. Aptuveni puse no sūtījumiem ar šādu piegādes veidu lido pie klientiem ar tiešajiem reisiem un līdz ar to piegāde – aptuveni divas nedēļas. Otrai pusei piegādes mēdz nodrošināt arī Nīderlandes pasts, tādēļ tās paciņas ceļo ilgāk. Ja būs visa nepieciešamā informācija, tad paciņu var piegādāt arī Omniva pakomātā, ja vien paciņa nebūs Latvijas pasta vai Nīderlandes pasta rīcībā, tad piegāde būs ierastajā veidā ar Latvijas pastu.

Kopsavilkuma vietā – pie katras preces izvērtējiet, vai ir vērts piemaksāt par ātrāku pasūtījumu un izsekošanu. Vislabāk ir veikt pasūtījumu laicīgi, lai nebūtu jāraizējas par iespējamajām problēmām, kas varētu rasties, ka paciņa atnāk novēloti. Īpaši svarīgi, ja paciņa ir paredzēta kādam notikumam, dzimšanas dienai, ballītei utml.