Kādēļ piegāde ir tik ilga?

Aliexpress piegādes ilgums

Sūtījums uz Latviju var tikt atsūtīts pat nedēļas laikā, tomēr tālākais ceļš caur Latvijas muitu un pastu var ieilgt. Nereti ir situācijas, ka tracking informācija liecina par ātru preces piegādi uz Latviju (1 nedēļa), savukārt muitas process ilgst 3 nedēļas. Rezultātā piegāde ir ilgāka.

Muitas kontrole

Muitas garais process ir saistīts gan ar viltojumu ekspertīzi, gan ar novērtējumu par nodokļiem (vai preces vērtība ir patiesa un nav jāmaksā papildu nodokļi), gan arī pieaugošā Aliexpress un citu Ķīnas internetveikalu popularitāte dara savu. Tādēļ īpašo izpārdošanu laikā kā pirms Ziemassvētkiem, pirms ķīniešu Jaunā gada vai pēc izpārdošanas kampaņām sūtījumi vēl vairāk kavējās, tādēļ standarta sūtījums nāk 1-2 mēnešus. Ja pārdevējs ir piešķīris strādājošu izsekošanas jeb tracking kodu, tad pircējam ir iespēja sekot līdzi paciņas virzībai. Ne vienmēr šis tracking kods strādās pilnībā vai vispār darbosies, tomēr šajās dienās arvien vairāk pārdevēju izvēlās izmantot strādājošu tracking kodu, lai tiešām pārliecinātos, ka prece ir saņemta un pircējs neizmanto iespēju nepamatoti prasīt naudas atmaksu vai celt citas pretenzijas.

Ja sūtījums ir nepieciešams ātrāk, tad vislabāk ir izvēlēties kādu no Eiropas Savienības internetveikaliem vai Ebay, kur pārdevējs atrodas kādā no ES valstīm. Arī Aliexpress meklēšanas rezultātos ir iespēja atlasīt valstis, no kurām sūtīt, tomēr rezultāti visbiežāk nav pārāk daudz, piemēram, T-krekli no Lielbritānijas. Šādu sūtījumu saņemsiet aptuveni 2 nedēļu laikā. Paātrināta piegāde ar kurjerpastu kā DHL, TNT un citi visdrīzāk pārāk sadārdzinās preci, lai to būtu vērts iegādāties steidzami.

Preces izsūtīšanas ātrums

Piegādes ātrums

Kopējo piegādes laiku ietekmē arī laiks, kad prece tiek izsūtīta – šis ātrums ir nozīmīgs faktors un to var redzēt pie katra pārdevēja informācijas – parametrs Shipping speed. Pasūtiet nedēļas sākumā un tad prece, protams, ātrāk sāks ceļu pie jums.